Ipari ingatlan eladó - Kecskemét - Bács-Kiskun megye

Ipari ingatlan eladó - Kecskemét - Bács-Kiskun megye

150 000 000 Ft

Kecskemét

HSZ: 2484804 Bács-Kiskun megye
Kategória eladó Típus ipari ingatlan Alapterület 9 054 m2 Szobák
Kecskeméten 9054 nm nagyságú, GKSZ övezeti besorolású, 40%-os beépíthetőségű telek ELADÓ!

 

- 9054 nm 

- GKSZ besorolás

- legkisebb kialakítható telekméret: 3000 nm

- szabadon álló beépítés 

- 40 % beépíthetőség

- épület magasság: a HÉSZ övezeti előírásaiban meghatározott 

- főútvonal melletti

- M5 autópálya felhajtó 500 m

- telken villany, fúrt kút megtalálható

- telek előtt gáz, víz rácsatlakozási pont

- telek minden oldalról kerített 

 

Ajánlom befektetőknek! Elhelyezkedése, övezeti besorolása és mérete miatt a telek nagyon sok lehetőséget hordoz magában. Egy ötlet a sok közül....Forbes Magazin cikke:

 

Amit tudnia kell, ha fontolóra veszi a mobilház parkokba történő befektetést

 

Brian Spear

A Forbes tanácsának tagja

Forbes Ingatlan Tanács

 

POSZT ÍRTA

Brian Spear

Az akkreditált befektetők számára kiszolgált Sunrise Capital Investors , a gyártott lakáscélú befektetési társaság ügyvezetője és társalapítója .

 

A mobilház parkok (más néven gyártott lakóközösségek) a magántőke kedvenceivé váltak az elmúlt években, és jogosan. Az egyszerű, erőteljes kereslet és kínálat egyensúlyhiánya meggyőző befektetési tézist ad.

2018 közepén a Blackstone megtette az első fogadását a gyártott lakásokra, amikor 14 közösséget szerzett mintegy 172 millió dollárért. És a Blackstone nem az első intézményi befektető, aki belemerült a résbe: az Apollo Global Management tulajdonosa az Inspire Communities többségi részesedése, a Carlyle Group pedig több ezer gyártott lakóteleppel rendelkezik. 2016-ban a GIC Pte. - Szingapúr szuverén vagyonalapja - egy olyan csoport tagja volt, amely 2 milliárd dollárt fizetett IGEN-ért! Közösségek .

Szóval, miért mobilházak parkjai? A mobilház parkok befektetésére szakosodott lakás-befektetési társaság társalapítója és ügyvezető igazgatójaként 10 okot vázoltam fel, és úgy gondolom, hogy bármely befektető profitálhat portfóliójának MHP-kkel történő bővítéséből:

Erős és növekvő kereslet: Mivel a közép- és alacsonyabb osztályú családokat továbbra is pénzügyi nyomás nehezíti, az olcsó lakások iránti növekvő kereslet vonzó lakhatási lehetőséget kínál a mobil otthoni parkok számára azok számára, akik nem képesek megfizetni a hagyományos otthonok költségeit.

Mesterségesen korlátozott ellátás: A terepen töltött időm alatt rájöttem, hogy az egyre nehezebb övezeti előírások miatt kevés mobilházi park épül. Ezek a kormányrendeletek mesterségesen korlátozzák a mobilházak parkjának kínálatát. Ezenkívül a mobilházak fejlesztőinek haszonkulcsai gyakran alacsonyabbak, mint a lakásiparban.

A bérleti díjak jobb ellenőrzése: A megfizethető lakások iránti magas és nagyrészt rugalmatlan kereslet jelentős árazási erőt biztosít a piacon.

Túlméretes, ugyanolyan üzletű nettó működési jövedelem növekedés: A mobilházak alapjai továbbra is erősek, és várhatóan növekedni fognak legalább 2021-ig.

Stabil pénzáramlás: A pozitív pénzáramlású mobilház parkok további fejlõdéssel történõ megszerzése szilárd biztonságot nyújt a vásárlóknak. A mobil otthoni parkok által generált stabil cash flow csökkenti a befektetői kockázatot.

Hozzáférés exkluzív piacon kívüli ügyletekhez: A magántőke-alapon keresztül a befektetők meredek árengedménnyel vehetnek részt a vásárlásokban, azokhoz az árakhoz, amelyeket egy nyilvános tőzsdei ingatlanbefektetési alapon keresztül fizetniük kell a saját mobilházak parkjainak. Ezeket az ügyleteket gyakran közvetlenül olyan tulajdonosoktól vásárolják meg, akik nem maximalizálták befektetésük nettó működési bevételét. A felvásárlásokról a mindenkori nettó működési bevétel alapján tárgyalnak, amely gyakran röviddel az ingatlan bezárása után növelhető.

Magasabb hozamok: Megállapítottam, hogy a mobil otthoni parkok általában magasabb hozamokkal kereskednek, mint a legtöbb egyéb kereskedelmi ingatlan eszköz. Továbbá sok kis szolgáltató nem maximalizálta saját közösségének értékét, ezért lehet hozzáadott érték-potenciál is. Az új magántőke-belépő célja a kisebb operátorok közösségének összevonása és professzionális üzleti rendszerek bevezetése kell, hogy legyen mind a cash flow, mind a saját tőke növelése, ami végül magasabb hozamokat eredményez.

Alacsony bérlői forgalom: Az e térbe való befektetésem során azt is megfigyeltem, hogy a legtöbb esetben, ha egy mobilházat egy parkba költöztetnek, ez az otthon sok évig megmarad. Gyakran, ha egy lakó költözni akar, eladja az otthont, ami új bérlőt szerez.

Gyorsított amortizációs időkeret: A mobilház parkok adóhatékonyak. A vételár nagy része tőkefejlesztésekre fordítható (pl. Utak, földalatti közművek stb.). Ezeket a tételeket gyorsított 15 éves időkereten belül értékcsökkenik, szemben a lakóingatlanok esetében a szokásos 27,5, a kereskedelmi ingatlanok esetében pedig 39 év alatt. Az adótörvény legutóbbi frissítése tovább gyorsítja a folyamatot a bónuszcsökkenés kedvező nyelvezetén keresztül .

Recesszióval szemben ellenálló: A mobilház parkok a legutóbbi recesszió idején felülmúlták a többi ingatlanszektort . A termék (a megfizethető lakhatás) iránti kereslet valóban növekszik, ahogy a gazdaság feszül. A mobil otthoni parkok egyedülálló, kedvező közgazdaságtana kiemelkedő kockázat-korrigált hozamot jelent a befektetők számára.

Melyek a bevált gyakorlatok az induláshoz?

Mielőtt belevágna, világosan meg kell határoznia céljait és okait, hogy miként kapcsolódhat be a mobilház parkokba. Arra kell gondolnia, hogy a mobil otthoni parkba történő befektetés hogyan segíthet a személyes és a családja számára kitűzött célok elérésében.

Miután egyértelműen meghatározta céljait, a figyelmét arra összpontosíthatja, hogy szűkítse a parkban keresett konkrét kritériumokat. E kritériumok kikristályosítása segít azokra a tulajdonságokra összpontosítani, amelyek megvalósítják céljait. Az alábbiakban felsoroljuk azokat a kérdéseket, amelyeket feltesz magának, miután egyértelműen meghatározta céljait:

• Milyen méretű parkokra kell összpontosítanom?

• Milyen típusú finanszírozást kaphatok?

• Milyen típusú problémákat akarok megoldani?

• Milyen típusú problémákat akarok teljesen elkerülni?

• Milyen típusú bérlői bázist akarok kezelni?

• Kényelmes vagyok a magánszolgáltatókkal?

• Mi a küszöböm bizonyos vagyoni kockázatokra?

• Mi a kockázattűrésem?

• Kell-e oportunisztikus, hozzáadott értéket biztosító, alap-plusz vagy alapvető eszközöket keresni?

Amikor belemerül az űrbe, győződjön meg arról, hogy elvégezte-e a kellő gondosságot arról, hogyan kell megfelelően értékelni a mobilház park eszközeit. Míg az alapvető garanciavállalási alapelvek következetesek a kereskedelmi ingatlanok osztályaiban, mindegyik résnek megvan a maga sajátossága. A mobilház parkokban nem minden bérleti jövedelmet kell egyformán kezelni.

Például azt tapasztaltam, hogy a bankok a földbérleti jövedelmet részesítik előnyben (bérbeadásból származnak), nem pedig a park tulajdonában lévő ház jövedelmét (mobilházak bérléséből származnak). Miért? A mobilházakat amortizálódó eszközöknek tekintik, amelyek idővel vesztenek értékükből. Mint ilyen, a bankok nem hajlandók tőkésíteni a parkok tulajdonában lévő jövedelmet, mivel ez a jövedelemáram nem biztos, hogy állandóan ott lesz. Az űrbe újonnan belépők túl gyakran tőkésítik a park tulajdonában lévő ház jövedelmét, és a felvásárláskor túlfizetnek. Ne kövesse el ugyanazt a hibát.

Mivel a nagy magántőke-társaságok most látják a mobilház parkba történő befektetés előnyeit, van-e még lehetőség arra, hogy fontolóra vegyék a mobilház parkba történő befektetést? Teljesen. Idővel úgy gondolom, hogy a kifinomultabb befektetők minden bizonnyal beugranak az űrbe. A kérdés a következő:

A Forbes Real Estate Council egy meghívásos közösség az ingatlanipar vezetőinek. Képes vagyok?

 

 

Ha felkeltette az érdeklődését a hirdetésem, akkor jelentkezzen és nézzük meg az ingatlant MÉG MA!
 


Az adatlap megbízónktól kapott adatok alapján készült, pontosságáért felelősséget nem tudunk vállalni!

 

Ingatlan adatai

Irányár:150 000 000 Ft
Kategória:eladó
Típus:ipari ingatlan
Megye:Bács-Kiskun megye
Helység:Kecskemét
Irányítószám:6000
Alapterület:9 054 m2
Közművek:villany
Jellemzők:lift
Helyiségek Garázs, műhely, melléképület
Régió megtekintése térképen

Az ingatlan hirdetője

Utasi Edit
Gaia Otthon Kft


Az ingatlannal kapcsolatos kérdéseivel forduljon bizalommal a hirdető magánszemélyhez, illetve az ingatlant közvetítő irodához a fentebb található elérhetőségek valamelyikén vagy az email űrlap kitöltésével.

Üzenet küldéseKérdése van? Válaszolunk!

Hasonló hirdetések

156 000 000 Ft

Eladó ipari ingatlan

Kecskemét

584 m2 0
25 000 000 Ft

Eladó ipari ingatlan

Kecskemét

4415 m2 0
80 000 000 Ft

Eladó ipari ingatlan

Kecskemét

0 m2 0
További hasonló hirdetések